Gullit: "Van Praag de ideale voorzitter voor elke bond"

27 januari 2015, 08:14

Ruud Gullit vindt het een goede zaak dat Michael van Praag officieel de strijd aangaat met Sepp Blatter, in het gevecht om het voorzitterschap van de FIFA. Hij beschouwt de voorzitter van de KNVB als 'de ideale voorzitter voor elke bond'. De oud-international kan het weten, aangezien hij samen met de bondsvoorzitter optrok in het bid van Nederland en België voor het WK in 2018.

"Michael is de ideale voorzitter voor elke bond en zeker ook voor de FIFA", stelt de oud-speler van onder meer PSV en AC Milan in De Telegraaf. "Michael heeft charisma, bindt mensen en is een ongelooflijk goede spreker. Hij heeft kritiek op Sepp Blatter geuit en voegt nu de daad bij het woord. Dat vind ik klasse. Het maakt de verkiezing ook interessant, omdat er nu echt iets valt te kiezen", aldus de voormalig international van Oranje.

Gullit weet niet of Van Praag daadwerkelijk een kans maakt om de nieuwe president van de FIFA te worden. "Maar nooit geschoten, is altijd mis. Nu is het een kwestie van een goede lobby voeren. Hoe dat moet, weet Blatter als geen ander. Ik hoop dat de grote landen zich achter Michael zullen scharen en de rest volgt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen