"Kandidatuur Van Praag is een zegen voor het voetbal"

27 januari 2015, 08:32

"Een zegen voor het voetbal", noemt PSV-icoon Harry van Raaij de kandidatuur van Michael van Praag voor het voorzitterschap van de FIFA. Volgens hem is de preses van de KNVB bij uitstek geschikt om de hoogste functie te bekleden bij de mondiale voetbalbond. "Hij zou bij de FIFA de ideale leider zijn, omdat hij zelf geen prominente rol wil, maar volop zal samenwerken met zijn medebestuurders."

Van Raaij kent Van Praag uitstekend, omdat hij als voorzitter van PSV regelmatig met hem te maken had, toen de bondsvoorzitter nog werkzaam was bij Ajax. "Met Jorien van den Herik van Feyenoord en Michael heb ik altijd heel prettig samengewerkt. We hadden onze eigen belangen, maar waren met z'n drieën bovenal fijne collega's. Daarnaast zat ik met Van Praag in het sectiebestuur betaald voetbal", weet Van Raaij nog goed.

Het besluit van Van Praag getuigt volgens Van Raaij van lef, zo zegt hij in De Telegraaf. "Michael heeft zich destijds moedig opgesteld door Blatter en zijn beleid openlijk te bekritiseren. Als vervolgens niemand uit de grote Europese landen het aandurft om een gooi naar het voorzitterschap te doen, is dit een goed signaal van Michael. Hij kan in mijn ogen ook niet afgaan. Als hij geen voorzitter wordt, is hij in elk geval standvastig gebleken", aldus de oud-preses van PSV.

De concurrentiestrijd met Blatter wordt allesbehalve een eenvoudige, stelt Van Raaij. "Gelukkig heeft Michael nog een poos. Hopelijk durven nu veel landen tegen Blatter in opstand te komen. Van Praag weet met welke middelen Blatter aan zijn stemmen komt. Het is nu zaak met z'n allen een tegenwicht te bieden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen