Cambuur-coach De Jong deed 'Van Gaal-stunt' al eens

27 januari 2015, 08:40

Het was afgelopen zomer één van de meest bijzondere momenten van het voetbaljaar: de keeperswissel van bondscoach Louis van Gaal in de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica. 'Penaltykiller' Tim Krul werd vlak voor het einde van de verlenging ingebracht voor Jasper Cillessen en groeide in de strafschoppenreeks uit tot held van Oranje. Een moedig en opzienbarende keuze, maar niet uniek. Dat vertelt SC Cambuur-coach Henk de Jong in De Telegraaf.

De Jong claimt dat hij de beker bij de amateurs dezelfde stunt heeft uitgehaald. "Dat was volgens mij in 2004", stelt de trainer van Cambuur. "Ik zat bij Sneek, toen in de eerste klasse, en we speelden de bekerfinale tegen Harkemase Boys. Ik had voor de penalty's een jongen op goal gezet, die nog nooit één seconde had gekeept. Maar het was een héél lange kerel. Ze schoten er eentje naast en één tegen hem op en wij wonnen de beker", glimlacht de oefenmeester.

De Jong neemt het vanavond (dinsdag) in het bekertoernooi op tegen PEC Zwolle. De winnaar van het duel in Leeuwarden gaat door naar de halve finale.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen