PEC Zwolle wil sensatie herhalen: "Beker is geweldig"

27 januari 2015, 09:30

Geloof het of niet, maar PEC Zwolle is momenteel de hoogst geklasseerde ploeg die nog in het bekertoernooi zit. PSV, Ajax en Feyenoord zijn al uitgeschakeld en de Overijsselse ploeg is de nummer vier van de Eredivisie. Dat houdt volgens coach Ron Jans niet automatisch in dat de bekerhouder de favoriet is voor de eindzege. "Zo werkt het dus niet."

Het toernooi om de KNVB Beker vertoont parallellie met de Engelse FA Cup, aangezien daar ook topclubs als Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur en Southampton werden uitgeschakeld door minder hoog aangeschreven clubs. "Bovendien zijn de verschillen marginaal", zegt Jans in De Stentor. Vanavond (dinsdag) moet PEC Zwolle met SC Cambuur een lastige horde nemen om de halve finale te bereiken.

Wint PEC Zwolle in Leeuwarden, dan is de bekerhouder nog maar één stap verwijderd van de finale in De Kuip. Wellicht gaat de bekerdroom dus weer in vervulling voor De Blauwvingers. "De beker is geweldig. PEC Zwolle is daarbij een beetje een voorbeeld voor andere clubs, omdat zij hebben gezien wat het bekertoernooi los kan maken", aldus Jans, die tegen Cambuur weer kan beschikken over de herstelde Maikel van der Werff. Hij speelt ten faveure van Aleksandar Bjelica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen