Bosz: "Twaalfde plaats maakt beker nog belangrijker"

27 januari 2015, 14:13

In de achtste finale van het toernooi om de KNVB Beker wist Vitesse voor een sensatie zorgen, door Ajax in de Amsterdam ArenA met een 0-4 nederlaag van het veld af te sturen. Maar wat is het waard, als er morgenavond (woensdag) verloren wordt van FC Groningen? Vrij weinig. De Arnhemmers willen zodoende dan ook koste wat het kost winnen in de Euroborg, zodat het een ticket voor de halve eindstrijd mee naar huis neemt.

Afgelopen zaterdag verliet Vitesse het Abe Lenstra Stadion met de staart tussen de benen, na een ontluisterende 4-1 nederlaag tegen sc Heerenveen. "Het resultaat zijn we snel vergeten, maar het spel niet", geeft trainer Peter Bosz aan op Vitesse.nl. "Daar hebben we zondag met zijn allen over gesproken. We moeten snel door, want woensdag wacht een heel belangrijk bekerduel. En daar willen we ons goed op voorbereiden. Vandaar dat we vanmiddag besloten trainen", aldus de coach, die dus geen media toeliet op het trainingsoord Papendal.

Omdat de prestaties van Vitesse in de Eredivisie te wensen overlaten, is de beker des te belangrijk. "De twaalfde plaats is veel te laag. We zitten op dit moment in een mindere periode. Dat maakt dit duel nog belangrijker", stelt Bosz. "We hebben in het bekertoernooi al drie keer gewonnen en gaan nu voor de vierde. Het moet dan wel anders dan tegen Heerenveen. Het is duidelijk dat dat niet goed was. Er bestaat zeker een kans dat er wijzigingen doorgevoerd worden."

Het is de tweede ontmoeting tussen Groningen en Vitesse in Euroborg van het seizoen. De eerste keer hielden beide ploegen elkaar op een 1-1 remise. Destijds trad de thuisploeg aan met een andere ploeg. De middenvelders Albert Rusnák en Simon Tibbling werden in de winter gehaald. "Groningen heeft een aantal nieuwe spelers. Ik kan niet zeggen of het team beter is geworden, maar wel anders. Ze spelen nu met twee spitsen. Een andere manier van spelen dan voor de winterstop", aldus Bosz.

Het is nog niet duidelijk of Bertrand Traoré inzetbaar zal zijn voor Bosz. De aanvaller keert terug van de Afrika Cup, maar het is nog niet bekend wanneer. Met Burkina Faso werd hij in de groepsfase van het continentale toernooi uitgeschakeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen