Unieke kans voor Excelsior: "Het leeft in de groep"

27 januari 2015, 15:24

De spelers van Excelsior vonden het bepaald niet erg dat Roda JC vorige week voor een bekerstunt wist te zorgen tegen PSV. De Kralingers staan uiteraard liever tegenover de Jupiler League club dan tegenover de eredivisiekoploper, in de kwartfinale van KNVB Beker. Voor de ploeg van coach Marinus Dijkhuijzen is de uitwedstrijd tegen Roda JC een 'unieke kans' om de halve finale te bereiken.

Het halen van de halve eindstrijd gebeurde drie keer eerder in de clubhistorie. "Dit is een unieke kans voor ons om de halve finale te bereiken", zegt middenvelder Luigi Bruins dan ook op de clubwebsite. "Dat leeft heel erg binnen de groep. Voor topteams is de landstitel de belangrijkste prijs die ze willen halen, maar voor de teams daaronder is de beker een hele mooie kans op een hoofdprijs. Excelsior is niet zo vaak zo ver gekomen en daarom is het aan ons om die kans morgen te grijpen. Wij kunnen en willen winnen van Roda JC, maar dat zal niet gemakkelijk worden. De kans op succes is tegen Roda JC in elk geval groter dan tegen PSV."

Trainer Dijkhuizen is het roerend met zijn speler eens. "Een mooi affiche", zegt hij over het treffen met Roda JC. "Een kans als deze krijg je bij Excelsior niet heel vaak en daarom willen wij heel graag de halve finale halen. Maar Roda JC is wel een goede ploeg. In de voorbereiding hebben wij in Barendrecht tegen ze gespeeld en toen werden we behoorlijk weggespeeld. Ze hebben een fysiek sterke ploeg en veel jongens in het team met eredivisie-ervaring. Wij gaan daar dus niet zo maar even winnen", denkt Dijkhuizen.

Excelsior treedt tegen de Limburgers aan met een geheel fitte groep. "Natuurlijk zit die wedstrijd tegen FC Dordrecht nog in ons hoofd, ik verwacht daar wel een reactie op", doelt Dijkhuizen op de 1-0 nederlaag tegen de hekkensluiter. "Die wedstrijd dreunde nog wel even na, maar we hebben dat inmiddels nabesproken en de beelden bekeken. Wij waren vooral heel slecht aan de bal. Als je uit speelt tegen Dordrecht moet je je kans pakken, maar zo makkelijk bleek dat helaas niet te zijn.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen