De Leeuw wil niet in China zijn tijdens bekerfinale Groningen

Ger
28 januari 2015, 10:00

Door de vroege uitschakeling van Ajax, PSV en Feyenoord krijgt de KNVB Beker ook dit seizoen een verrassende winnaar. Michael de Leeuw hoopt met zijn club FC Groningen in de voetsporen te treden van de huidige trofeehouder PEC Zwolle. Om een plek bij de laatste vier af te dwingen, moeten de noorderlingen vanavond voor eigen publiek afrekenen met Vitesse.

"Elke overgebleven ploeg zal kansen zien in deze fase van het bekertoernooi. De weg naar de finale is kort en de topploegen zijn al uitgeschakeld. Voor een club als FC Groningen zou het een unieke prestatie zijn om de beker te winnen", zegt De Leeuw (28) tegen FCUpdate.nl. Met Vitesse treffen de noorderlingen echter een onvoorspelbare tegenstander. De Arnhemmers waren in de vorige ronde nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van regerend landskampioen Ajax. In de Amsterdam ArenA zegevierde Vitesse in december met maar liefst 0-4.

De ploeg van trainer Peter Bosz krijgt regelmatig complimenten voor het veldspel, maar vooral in de competitie vallen de resultaten toch vaak tegen. Zo werd Vitesse afgelopen zaterdag in het Abe Lenstra Stadion nog overklast door sc Heerenveen (4-1). "Maar ik weet eigenlijk niet of dat resultaat voor ons gunstig is", aldus De Leeuw. "Die nederlaag kan op twee verschillende manieren uitpakken; of ze zijn aangeslagen of ze zitten juist vol revanchegevoelens. We zullen in ieder geval op onze hoede zijn."

De clubtopscorer leek deze maand te vertrekken bij FC Groningen, maar de onderhandelingen met het Chinese Jiangsu Guoxin-Sainty leverden uiteindelijk geen witte rook op. "Ik sta nog steeds open voor een transfer, maar ik hou er deze transferperiode geen rekening meer mee", geeft De Leeuw toe. "Het zou bovendien ook flink balen zijn als ik in China zit terwijl FC Groningen de bekerfinale in De Kuip speelt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen