"De cup is dit seizoen een 'big thing' voor ons"

27 januari 2015, 16:32

FC Twente wil zich vanavond (dinsdag) een plaats in de halve finale van de KNVB Beker verschaffen. Het moet in de eigen Grolsch Veste zien af te rekenen met AZ. Na het wegvallen van Ajax, PSV en Feyenoord in eerde rondes geldt de ploeg uit Enschede misschien wel als de favoriet om de beker in de wacht te slepen.

Andreas Bjelland, de aanvoerder van de Tukkers, beseft dat de belangen groot zijn. "We zijn slechts twee stappen verwijderd van de eindstrijd", stelt de Deense verdediger, die met FC Nordsjaelland tweemaal een bekerfinale speelde. Dat wil hij graag nog een keer meemaken. "De cup is dit seizoen een big thing voor ons. Het winnen van het toernooi levert bovendien rechtstreekse deelname aan Europees voetbal op. Dat is niet alleen belangrijk voor ons als spelersgroep, maar voor de hele club."

Hoewel Twente het thuisvoordeel heeft, staat AZ een plaats hoger genoteerd op de ranglijst van de Eredivisie. "Maar wij hebben vanavond het thuisvoordeel", zegt Bjelland op de website van zijn werkgever. "Daardoor kunnen we op de steun van onze supporters rekenen. Hopelijk is dat voldoende om de volgende ronde te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen