Ziyech gidst Twente langs tam AZ naar halve finale

27 januari 2015, 22:37   Bijgewerkt: 27 januari 2015, 23:16

In navolging van PEC Zwolle heeft ook FC Twente zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De Tukkers legden tegen een pover AZ voor rust al de basis voor een eenvoudige zege, dankzij treffers van Luc Castaignos en Hakim Ziyech. Ziyech bekroonde een ijzersterk optreden na rust met een tweede doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Door de voortijdige uitschakeling van de traditionele top-drie, durfden de overgebleven clubs voorafgaand aan de kwartfinaleronde al voorzichtig het woord 'finale' in de mond te nemen. Met name AZ, dat zich dankzij twee halve finale-plaatsen en een eindzege in de afgelopen drie seizoenen heeft ontwikkeld tot een echte cupfighter, droomde hardop van een bekerzege. "Stiekem denken we al aan de finale in De Kuip", aldus coach John van den Brom.

Dat de club uit Alkmaar in de Grolsch Veste aantrad in een 4-4-2 opstelling mocht geen verassing heten; dat de thuisploeg met drie aanvallers voor de dag kwam was dat wél. Twente-oefenmeester Alfred Schreuder liet het 5-3-2 systeem, ingevoerd na de winterstop, weer even varen en besloot voor het belangrijke bekerduel over te stappen op het vertrouwde 4-3-3.

De Alkmaarders, waar Lazio Roma-ganger Wesley Hoedt opvallend genoeg een basisplaats had, kropen na de pauze iets meer uit hun schulp door het inbrengen van Aron Jóhannsson. Maar op een slap schot van de invaller en Simon Poulsen na, wisten de bezoekers al vroeg in de tweede helft dat de droom van een finale in De Kuip geen werkelijkheid zou worden.

Ziyech kreeg hierdoor de kans om uit te groeien tot de grote man van de wedstrijd. Na een uur spelen tekende hij voor het hoogtepunt van de avond door de bal van buiten het strafschopgebied op prachtige wijze in de bovenhoek te krullen, waardoor Twente wél mag dromen van een bezoek aan De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen