Chelsea in finale na fraai voetbalgevecht met Liverpool

27 januari 2015, 23:20

Chelsea, de koploper van de Premier League, gaat op 1 maart op voor zijn eerste prijs van dit seizoen. Ten koste van Liverpool bereikte de ploeg van manager José Mourinho na een heerlijk gevecht de finale van de Capital One Cup, beter bekend als de League Cup.

Gemakkelijk ging het niet voor Chelsea, thuis tegen Liverpool. Vorige week was de eerste wedstrijd tussen beide teams, op Anfield Road, in 1-1 geëindigd en ook nu gaven beide teams elkaar niets toe. De meest opvallende momenten werden verzorgd door Diego Costa, maar niet op een manier zoals je dat verwacht van een spits. Tot tweemaal toe zette de Spanjaard zijn voet bovenop een tegenstander, maar beide keren ontsnapte hij aan een rode kaart.

Het bleef 0-0, maar saai was het absoluut niet. Chelsea en Liverpool maakten er op Stamford Bridge een heerlijk voetbalgevecht van en speelden een wedstrijd die niet zou misstaan als finale. Het enige wat eraan ontbrak, waren doelpunten. Beide Belgische keepers, Thibaut Courtois en Simon Mignolet, hielden hun doel in de reguliere speeltijd schoon.

Er kwam een verlenging en daarin brak Branislav Ivanovic de ban voor Chelsea. De Servische verdediger torende bij een vrije trap van Willian boven iedereen uit en kopte raak. Via Henderson kreeg Liverpool in het restant van de extra speeltijd nog een kans op de gelijkmaker en er volgde nog een opstootje met opnieuw Costa in de hoofdrol, maar Liverpool slaagde er niet meer in om de opgelopen schade te repareren.

Chelsea gaat door naar de finale, waarin het stadgenoot Tottenham Hotspur of Sheffield United treft. De eerste wedstrijd tussen beide teams, op Whita Hart Lane, eindigde vorige week in 1-0 voor Tottenham Hotspur. Sheffield United, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland, heeft in de return het thuisvoordeel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen