Commotie om Diego Costa: "Hij heeft dit niet nodig"

28 januari 2015, 08:47   Bijgewerkt: 28 januari 2015, 09:18

Hij scoorde niet, maar toch ging het na de kraker tussen Chelsea en Liverpool in de halve finale van de League Cup vooral over Diego Costa. De spits van Chelsea zette tot tweemaal toe zijn noppen op het been van een tegenstander. Beide keren had een rode kaart niet misstaan, maar bleef een sanctie uit. Terecht, vindt zijn coach José Mourinho. Diens collega Brendan Rodgers denkt er iets anders over.

Volgens Mourinho was geen kwade opzet van Costa absoluut geen sprake. "De tegenstander lag op de grond, Diego Costa keek naar de bal en moest zijn voet ergens neerzetten", zegt de Portugees over de incidenten waarbij Costa het aan de stok kreeg met achtereenvolgens Liverpool-spelers Emre Can en Martin Skrtel.

Rodgers, de manager van Liverpool, was minder mild. "Diego Costa heeft een scherp randje. Vooral de actie met Emre Can was niet goed. Hij had makkelijk over hem heen kunnen springen, maar zet zijn voet precies op de enkel van Emre Can. Daarmee hij had hem zomaar kunnen blesseren. Bij Martin Skrtel gebeurde ongeveer hetzelfde, Diego Costa heeft dat helemaal niet nodig. Dat is het trieste, hij is een speler van wereldklasse."

Mocht de Engelse bond op basis van tv-beelden actie ondernemen, kan Costa geschorst worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen