Ziyech blinkt uit: "Hij blijkt ook geweldig rechterbeen te hebben"

28 januari 2015, 09:02

Hakim Ziyech liet zich in de bekerwedstrijd van FC Twente tegen AZ (3-0) van zijn beste kant zien. De spelmaker scoorde twee keer, beide keren met een schot van afstand. Opvallend was vooral dat Ziyech de goals maakte met zijn twee benen, rechts en links.

"Ziyech is een heerlijke voetballer. Je weet dat hij een fantastisch linkerbeen heeft en nu blijkt hij ook al een geweldig rechterbeen te hebben", lacht Luc Castaignos op de site van FC Twente. De spits is onder de indruk van Ziyech. "Onder druk zo wegdraaien en dan binnenschieten; dat is kwaliteit. Het is een speler met veel techniek en gevoel voor de bal."

Ziyech zelf is blij met zijn goals, maar wil vooral naar de teamprestatie kijken. "Die doelpunten zijn goed voor je zelfvertrouwen, ook omdat de ene met links was en de andere met rechts. We hebben vandaag als ploeg ook laten zien dat we elkaar goed kunnen vinden, die lijn moeten we doortrekken", stelt hij.

Door de zege op AZ staat FC Twente in de halve finale van de KNVB Beker en lonkt de eindstrijd in de Kuip. Ziyech: "Dat is een droom voor iedere speler. De laatste keer dat ik een bekerfinale speelde was in de A1 van Heerenveen. Vandaag hebben we laten zien dat we als ploeg die beker heel graag willen winnen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen