'Complete rvc ADO Den Haag moet vertrekken'

28 januari 2015, 10:40

Het blijft voorlopig nog wel even onrustig achter de schermen bij ADO Den Haag. De complete Raad van Commissarissen (rvc) van de Haagse eredivisieclub moet vertrekken, weet Voetbal International. Dit zal morgen (donderdag), tijdens een aandeelhoudersvergadering officieel bekend worden gemaakt.

Volgens VI is sprake van een 'gedwongen afscheid' van de commissarissen. Het vertrek van de rvc is met name opvallend omdat de gemeente Den Haag waarde hecht aan continuïteit in de top van de club.

Onlangs werd de overname van ADO door het Chinese United Vansen afgerond. Deze overname hing al bijna een jaar in de lucht, maar moest telkens worden uitgesteld omdat de Chinezen hun afspraken niet nakwamen. Inmiddels zijn de miljoenen uit China wel overgemaakt, maar dat geld heeft ADO nog niet tot zijn beschikking. En zeker nu de rvc opstapt, is de kans klein dat de club deze week nog kan toeslaan op de transfermarkt.

Overigens is de kans groot dat de nieuwe Chinese eigenaar van ADO Den Haag, Hui Wang, aanwezig is bij de aandeelhoudersvergadering. Daar wordt afscheid genomen van grootaandeelhouder Mark van der Kallen. Diezelfde Van der Kallen laat bij Omroep West weten gemengde gevoelens over te houden aan over Chinese overname. "Ik krab me wel achter de oren over hoe dit allemaal gegaan is. Ik heb wel momenten gehad dat ik me afvroeg of het nog wel goed zou komen. Maar in december stelde de eigenaar van United Vansen Hui Wang me gerust, toen hij uitsprak vol voor de club te willen gaan. Ik voelde me soms wel in de steek gelaten door Chinese investeerders. Die lange vertraging was voor ADO niet goed, maar nu is gelukkig toch goed afgelopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen