FC Groningen bindt Baas: "Wil me in het eerste spelen"

28 januari 2015, 11:13

De pas 18-jarige Roland Baas heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De verdediger tekende voor anderhalf jaar, met een optie voor nog een seizoen. Baas maakt sinds 2008 deel uit van de jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde eind vorig jaar, uit bij Feyenoord, in het eerste elftal.

In de Kuip kwam Baas als invaller in de ploeg, nadat teamgenoot Johan Kappelhof een rode kaart gekregen had. "Debuteren in De Kuip, toch één van de mooiste stadions van Nederland, dat kunnen niet veel spelers mij nazeggen. Een geweldige ervaring. Het wedstrijdshirt van dat duel hangt ingelijst in mijn kamer. Maar achteraf kijk ik er ook met gemengde gevoelens op terug, omdat we die wedstrijd met 4-0 verloren", zegt hij.

Op de website van FC Groningen is Baas duidelijk over zijn ambities: "Ik wil mij in het eerste elftal van FC Groningen spelen en hier een paar jaar voetballen. Als dat met een omweg nodig is, wil ik ook best verhuurd worden om als een betere speler bij FC Groningen terug te komen", aldus de jonge verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen