Aston Villa ontslaat coach niet: "Dat is een muntje opgooien"

28 januari 2015, 11:54

Paul Lambert hoeft niet bang te zijn dat hij gedurende dit seizoen wordt ontslagen bij Aston Villa. Hoewel de ploeg uit Birmingham zeer moeizaam draait en langzaam maar zeker afdaalt richting de gevarenzone in de Premier League, gelooft directeur Tom Fox niet dat een trainerswissel de ploeg kan helpen.

Bij de BBC trekt Fox het nut van trainerswissels in twijfel. Een coach ontslaan biedt geen enkele garantie op betere tijden, denkt hij. "Dat is hetzelfde als een muntje opgooien", vindt hij. "Als het niet loopt, roepen fans om dat soort maatregelen. Maar de eigenaar en ik denken anders. Het is een verkeerde aanname dat het helpt om trainers te ontslaan. Voetbal is een vreemde sport, je kan niet de manager de schuld van alles geven."

"Er gebeurt heel veel bij een club en natuurlijk kijkt iedereen vooral naar hetgeen op het veld gebeurt. De coach is degene die daar het meeste invloed op heeft", erkent Fox. "Maar wij vinden het vooral belangrijk om Paul zo goed mogelijk te helpen en te steunen. Ik ben ervan overtuigd dat we op de goede weg zijn."

Aston Villa pakte slechts twaalf punten in zijn laatste achttien wedstrijden in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen