Ook Luis Figo gaat voor voorzitterschap FIFA

28 januari 2015, 13:46   Bijgewerkt: 28 januari 2015, 14:12

Luis Figo is de volgende die zich kandidaat wil stellen voor het voorzitterschap van de FIFA. De oud-speler van onder meer Real Madrid en FC Barcelona laat bij CNN weten dat hij een gooi wil doen naar de hoogste functie in de voetbalwereld. Hij vindt het hoog tijd dat Sepp Blatter, de huidige voorzitter, verdwijnt.

"Ik geef om deze sport en wat ik zie gebeuren bij de FIFA, bevalt me niet", zegt Figo over zijn beslissing om de strijd met Blatter aan te gaan. "Als je op internet de zoekterm FIFA intikt, zie je als eerste teksten over schandalen. Dat is een zeer slechte zaak. We moeten iets doen aan het negatieve imago van de FIFA, de sport verdient veel beter. Er moet iets gedaan worden, ik geloof erin dat de situatie veranderd kan worden", stelt hij.

Figo beweert dat hij de steun van vijf nationale voetbalbonden al heeft, waardoor hij officieel kandidaat kan worden voor de verkiezing. Eerder deze week meldde ook Michael van Praag zich als uitdager van Blatter, in een eerder stadium deden Jerome Champagne, Prins Ali van Jordanië en oud-speler David Ginola hetzelfde.

De 42-jarige Figo was van 1989 tot 2009 actief als voetballer, hij sloot zijn carrière af bij Inter. Met Real Madrid won de 127-voudig international van Portugal in 2002 de Champions League. Twee jaar eerder, in 2000, werd hij uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Bal. Na het WK van 2006 stopte de Portugees als international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen