Spaanse bond genadig voor Ronaldo: twee duels schorsing

28 januari 2015, 14:21

Cristiano Ronaldo mag niet mopperen over de straf die hij gekregen heeft naar aanleiding van zijn rode kaart in de competitiewedstrijd tegen Córdoba. De aanvaller van Real Madrid is voor twee duels geschorst en mag derhalve op zaterdag 7 weer meedoen in de topper tegen stadgenoot Atlético.

Ronaldo werd afgelopen weekend tegen Córdoba van het veld gestuurd wegens natrappen. Vlak daarvoor had de wereldvoetballer van het jaar al een dreun uitgedeeld aan een tegenstander, maar dat ontging de arbitrage. De Portugees leek om die reden in aanmerking te komen voor een flinke straf, maar de Spaanse voetbalbond laat zich van zijn meest milde kant zien. Door hem voor twee wedstrijden te schorsen mist Ronaldo de komende wedstrijden tegen Real Sociedad en Sevilla, maar kan hij in de kraker tegen Atlético weer van de partij zijn.

De 29-jarige Ronaldo scoorde dit seizoen in achttien competitiewedstrijden al 28 keer. Mede door zijn goals staat Real fier aan kop in Spanje. Het heeft één punt meer dan FC Barcelona, dat een duel meer speelde.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen