Van Oostveen blij met kandidatuur Van Praag

28 januari 2015, 19:44

"We zijn blij met zijn kandidatuur", zo luidt de eerste reactie van Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, op de poging van Michael van Praag om met Sepp Blatter de strijd aan te gaan om het voorzitterschap van de FIFA.

De KNVB is één van de zes nationale voetbalbonden die haar steun voor Van Praag heeft uitgesproken. Daarnaast is de bond ook verantwoordelijk voor de kosten van de campagne van de oud-voorzitter van Ajax. "We hebben het in drie delen geknipt. De eerste fase is de 'kandidatuur bekendmaken'. Volgende week presenteren we aan het bondsbestuur de complete campagne inclusief de daarbij behorende begroting", zegt Van Oostveen tegen de NOS. "En daarvan moet het bondsbestuur zeggen: dit geld willen wij daarvoor beschikbaar stellen."

Gevraagd naar hoe groot de kansen voor Van Praag zijn, antwoordt Van Oostveen: "Het woord moedig wordt het meest gebruikt. Men stelt het op prijs dat hij zich kandidaat stelt. Maar het belangrijkste is dat het debat over de toekomstige FIFA geopend is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen