FC Groningen leeft zich uit tegen tiental Vitesse

Ger
28 januari 2015, 23:34

FC Groningen heeft dankzij een 4-0 overwinning op Vitesse de halve eindstrijd van de KNVB Beker bereikt. De thuisploeg was een uur lang de mindere van de Arnhemmers, maar na een handsbal van Guram Kashia kantelde het duel volledig. Tegen tien man haalden de Groningers vervolgens vier keer de trekker over.

Vitesse verbaasde in de vorige ronde door regerend landskampioen Ajax voor eigen publiek met zware cijfers uit te schakelen (0-4). De ploeg van trainer Peter Bosz presteert dit seizoen in de Eredivisie echter teleurstellend. Zo werd tijdens de voorbije speelronde bij sc Heerenveen nog met 4-1 verloren. Naar aanleiding van dat duel raakten Wallace en Josh McEachran hun basisplaatsen bij Vitesse kwijt. Kevin Diks en Uros Djurdjevic waren in Groningen hun vervangers.

De thuisploeg wist daar in offensief opzicht nauwelijks iets tegenover te stellen. Trainer Erwin van de Looi gaf Danny Hoesen weer een kans in de Groningse aanvalslinie, maar de oud-Ajacied speelde een ongelukkige wedstrijd. Hij werd enkele minuten na de pauze vervangen door Jarchinio Antonia. Ook de door het Chinese Jiangsu Guoxin-Sainty begeerde clubtopscorer Michael de Leeuw maakte geruime tijd een onzichtbare indruk.

FC Groningen drukte de Arnhemse hoop op een comeback drie minuten later de kop in door opnieuw te scoren. Na een prachtige pass van Antonia werkte De Leeuw de bal vakkundig langs doelman Eloy Room. FC Groningen vermaakte het jubelende publiek in de resterende speeltijd met nóg twee doelpunten. Yoëll van Nieff, met een schitterende diagonale knal in de bovenhoek, en Michael Kieftenbeld droegen bij aan de zeer geflatteerde uitslag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen