Eriksen leidt remiserende Spurs naar bekerfinale

28 januari 2015, 23:52

Aan de hand van Christian Eriksen heeft Tottenham Hotspur de finale van de League Cup bereikt. De Londense club speelde woensdag in de return van de halve eindstrijd met 2-2 gelijk bij derdeklasser Sheffield United, maar het had de thuiswedstrijd al met 1-0 gewonnen. Eriksen maakte beide goals voor Tottenham Hotspur en voorkwam in de slotfase een verlenging.

Eriksen bracht Tottenham Hotspur na 28 minuten spelen uit een vrije trap aan de leiding op Bramall Lane. De bezoekers hielden de 0-1 voorsprong lang vast, maar diep in de tweede helft zorgde Che Adams - koud in het veld - in een tijdsbestek van drie minuten voor de ommekeer namens Sheffield United. De 2-1 tussenstand zou leiden tot verlenging, maar Eriksen stak daar met een doelpunt in de 88ste minuut een stokje voor.

Tottenham neemt het op 1 maart in de finale op Wembley op tegen Chelsea. De stadgenoot rekende dinsdag af met Liverpool. Op het eigen Stamford Bridge werd na verlenging met 1-0 gewonnen. In de heenwedstrijd op Anfield waren beide ploegen op 1-1 blijven steken.