Van der Heijden: "Klap komt heel hard aan bij Vitesse"

Ger
28 januari 2015, 23:38

Jan-Arie van der Heijden baalt stevig van de uitschakeling van Vitesse in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Arnhemmers speelden een prima uitwedstrijd tegen FC Groningen, maar met tien man werd in het laatste half uur een 4-0 nederlaag geslikt.

"Dit komt heel erg hard aan. We wilden ons graag herstellen van de deceptie tegen Heerenveen (4-1 verlies in competitie, red.) en dat hebben we ook laten zien. We waren in de eerste helft de baas op het veld en ook na rust begonnen we sterk. Dan is deze uitschakeling bijzonder zuur. Het zal wel even duren om deze klap te verwerken", aldus Van der Heijden tegenover FCUpdate.nl. "We hebben vijf grote kansen gehad, maar het lukte telkens niet om te scoren. Dat is dit seizoen helaas een terugkerend probleem."

De rode kaart voor Guram Kashia deed de wedstrijd na ruim een uur spelen volledig kantelen. "Dat was een zeer ongelukkige handsbal", verzucht Van der Heijden. "Vervolgens scoorde Groningen al snel twee keer en toen konden we het wel vergeten. Echt jammer, want we wilden zo graag ver komen in het bekertoernooi. Op een goede dag kunnen we van elke tegenstander winnen, dat hebben we in de vorige ronde tegen Ajax wel bewezen."

"We zullen ons nu op de competitie moeten richten", beseft de verdediger, die met Vitesse momenteel teleurstellend twaalfde staat. "Misschien is er in het restant van het seizoen toch wat mogelijk en behalen we alsnog Europees voetbal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen