Vd Looi opgelucht: "Het was een uur lang overleven"

29 januari 2015, 08:43

Na afloop van FC Groningen - Vitesse, een kwartfinale in het bekertoernooi, stond er na 90 minuten voetballen een 4-0 score op de borden. Wie de wedstrijd tot een uur gezien heeft, zal deze uitslag niet geloofd hebben. Vitesse was heer en meester in Euroborg, maar door een rode kaart en vier doelpunten bleef de Groningse bekerdroom in leven. Erwin van de Looi is blij, maar ook zeer opgelucht.

"We zijn blij dat we in de koker zaten", aldus Van de Looi op de clubwebsite. "Het was een uur lang overleven, waarbij wij gewoon niet goed speelden", realiseert de keuzeheer van Groningen zich. "We wilden misschien te graag en werden gehaast en onzorgvuldig. Er was te weinig samenhang. Vitesse kreeg een aantal goede mogelijkheden", zag Van de Looi, die prachtig geloot heeft voor de halve finale. Exceslior komt dan op bezoek in Groningen.

Van de Looi vond dat twee steunpilaren zijn ploeg overeind hielden tegen Vitesse. "We hebben het overleefd met Maikel Kieftenbeld en Eric Botteghin voorop als rotsen in de branding. Ze hebben de boel aangestuurd en aangesleept", aldus de Groningen-trainer, die weet dat de rode kaart van Guram Kashia de doorslag gaf. "De penalty en rode kaart draaiden de wedstrijd om en daarna hebben we het tegen tien man goed uitgespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen