Maaskant vindt zichzelf niet arrogant: "Ik ben zelfbewust"

29 januari 2015, 10:43

Na diverse avonturen in het buitenland keerde Robert Maaskant weer terug in Nederland. De coach van NAC Breda wordt wel eens beticht van enige arrogantie, maar daar wil de Schiedammer niets van weten. "Zelfbewust, dat is een wereld van verschil."

In gesprek met AD Sportwereld stelt Maaskant dat hij beseft dat, als hij ergens op bezoek gaat, 'er wel iemand binnenkomt'. Hij heeft veel zelfvertrouwen en laat dit graag zien, dat brengt soms de nodige reacties teweeg. "Maar ik heb vrij veel vrienden, dus ik ben blijkbaar vriendelijker dan menigeen denkt", aldus de trainer, die voor zijn comeback bij NAC veldtrainer was bij het Amerikaanse Columbus Crew.

Hoe langer Maaskant werkzaam was als veldtrainer, hoe meer zin hij weer kreeg in een rol als hoofdcoach. Bij NAC kreeg hij de kans om weer eindverantwoordelijke te zijn. Hij zei, bij zijn rentree, dat hij de geplaagde club naar de twaalfde plaats kon gidsen. "Maar als ik dat roep, meen ik dat", stelt Maaskant, die nog niet voor een revolutie heeft kunnen zorgen in Breda. Mocht hij daarvoor kritiek krijgen, dan weet hij dat het bij het trainersvak hoort. "Beenhakker, Rutten, Stevens en nu zelfs Hiddink. Het is het lot van de voetbaltrainer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen