Swinkels uit selectie Lierse gezet: "Ben behoorlijk woest"

29 januari 2015, 14:14

Een dag nadat coach Slavisa Stojanovic vertrok, heeft Arjan Swinkels slecht nieuws te horen gekregen bij Lierse SK. De Nederlandse verdediger is, net zoals vijf ploeggenoten, per direct uit de A-selectie gezet. De voormalig speler van Willem II is stomverbaasd, laat hij weten op de website van Voetbal International.

Swinkels en enkele van zijn teamgenoten moesten zich vanochtend (donderdag) melden bij de leiding van de Belgische club. "Wij kregen vervolgens te horen dat we onze spullen konden pakken en niet meer welkom zijn op het complex. We kunnen nog wel ergens trainen: twee dorpen verderop, waar de jeugd traint", vertelt hij.

Een verklaring voor het besluit kreeg hij niet, dus Swinkels weet niet waarom hij niet meer welkom is bij de A-selectie van Lierse SK. "Ik heb echt geen idee. Aan het begin van het seizoen heb ik een kleine blessure gehad, maar daarna heb ik alles gespeeld. Ik ben nota bene vice-aanvoerder. Ook onze eerste aanvoerder Hernán Losada moet weg, maar een reden konden ze ons niet geven. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

"Ik ben behoorlijk woest", vervolgt de 30-jarige Swinkels, die van 2004 tot 2012 in het shirt van Willem II speelde. "Out of the blue krijg je te horen dat je niet meer nodig bent, dus ik weet ook nog niet zo goed wat ik moet doen: ik weet het zelf ook pas net. De club heeft gezegd dat ik vier dagen vrij krijg, twee dagen de tijd heb om een nieuwe club te vinden en dat ze zullen meewerken aan een vertrek. Nou, bedankt. Als het niet lukt krijg ik straks een half jaar lang salaris zonder iets te hoeven doen, maar daar heb ik niks aan. Ik wil voetballen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen