'Es geht wieder los' in de Duitse Bundesliga

29 januari 2015, 15:34   Bijgewerkt: 29 januari 2015, 16:12

Als laatste grote competitie van Europa ontwaakt ook de Bundesliga weer uit zijn winterslaap. Een wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en Bayern München, de nummers twee en één van de ranglijst, vormt vrijdagavond de aftrap van de tweede seizoenshelft. FCUpdate.nl blikt met Roel Brouwers, verdediger van het goed draaiende Borussia Mönchengladbach, vooruit op deel twee van de Duitse competitie.

Bayern en dan heel lang niets

"Bayern steekt ver boven de rest uit", zegt Brouwers, die met Mönchengladbach op achttien punten van de koploper staat. "Maar dat is al jaren zo, vorig seizoen waren ze ook vlot kampioen. Ze doen het niet alleen goed in de Bundesliga, ook in de beker en Champions League. Geweldig knap. We hopen bij Gladbach natuurlijk ooit in de buurt van ze te kunnen komen. Maar of ik dat nog mee ga maken, weet ik niet", lacht de routinier.

Borussia Mönchengladbach

Brouwers geniet van de situatie waarin zijn club verkeert. Hij draagt al sinds 2007 het shirt van Borussia Mönchengladbach en speelde met Die Fohlen in de Tweede Liga, op het hoogste niveau tegen degradatie, in de middenmoot en nu dus in de subtop. "We doen al een tijdje goed mee", zegt hij opgetogen. "Vorig seizoen waren we zesde, daarvoor al een keer vierde. Dat zijn mooie dingen, hopelijk houden we dit vol."

Kwakkelende topclubs

Een verklaring voor de merkwaardige situatie op de ranglijst heeft de verdediger niet zo snel. "Als je puur naar het budget van pakweg Borussia Dortmund kijkt en dat naast het budget van Paderborn of Augsburg legt, is de huidige ranglijst natuurlijk raar. Maar de kleinere clubs hebben hun zaakjes heel goed voor elkaar, die zijn ook steeds sterker geworden." Dortmund, in 2013 verliezend finalist in de Champions League en ook dit seizoen doorgedrongen tot de laatste zestien van het miljoenenbal, staat voorlaatste. Blijft dat zo, dan degradeert het naar de Tweede Liga. "Ik verwacht niet dat zoiets gaat gebeuren, Dortmund gaat echt nog wel klimmen. Maar als je halverwege zeventiende staat, is dat natuurlijk niet goed."

Populariteit van de competitie

Hoe lang de 33-jarige Brouwers zelf nog in Duitsland speelt, weet hij niet. In de winterstop kwam het bericht naar buiten dat hij bij kon tekenen bij Gladbach, nadat hij in de zeven laatste wedstrijden van 2014 allemaal in actie kwam en goed presteerde, maar dat 'nieuws' kwam voor hem als een verrassing. "Ik kreeg in mijn vakantie zelfs berichtjes van mensen die me feliciteerden met mijn nieuwe contract, maar dat heb ik nog helemaal niet. Daar hebben we zelfs nog niet eens over gesproken." Of hij bij gaat tekenen zal blijken tijdens de tweede helft van het seizoen, die voor Gladbach zaterdag begint met een uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Een dag eerder, op vrijdag, verzorgen Wolfsburg en Bayern de opening van de tweede seizoenshelft. Es geht wieder los.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen