Ginola veroorzaakt verwarring na gestaakte campagne

Ger
29 januari 2015, 22:19

David Ginola de nodige verwarring veroorzaakt over zijn positie in de verkiezingsstrijd om het voorzitterschap van de FIFA. Op de website van zijn campagneteam werd aanvankelijk gemeld dat de Fransman zijn campagne staakt, maar nu bestrijdt hij dat zelf via Twitter.

"Misschien dat de definitieve uitkomst van de nominaties niet vóór 8 februari bekend zal zijn", liet de 48-jarige Ginola raadselachtig weten. Zijn campagne, ondersteund door een wedkantoor, werd al niet erg serieus genomen. Het is onbekend of Ginola de noodzakelijke steun had van vijf bonden, zodat hij zich officieel kandidaat kon stellen. Zijn verkiezingsteam meldde eerder dat de acties voor crowdfunding op internet waren gestaakt. "Alle donaties zullen worden teruggestort", aldus Team Ginola, dat ruim drie ton ophaalde.

Van de vier overgebleven concurrenten van Sepp Blatter is alleen van Michael van Praag en Luis Figo bekend dat ze de benodigde steunbetuigingen van minimaal vijf landen binnen hebben. De deadline voor het indienen van de kandidatuur sluit vandaag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen