KNVB: kritiek van hoofdredacteuren feitelijk onjuist

Ger
29 januari 2015, 23:17

De KNVB is het niet eens met de kritiek van het Genootschap van Hoofdredacteuren op de manier waarop de FIFA-kandidaatstelling van Michael van Praag naar de pers is gegaan. De voetbalbond leverde deze week een kant-en-klaar filmpje aan met een interview met de KNVB-voorzitter.

De hoofdredacteuren spraken van een 'ondemocratische aanpak', aangezien er was geen gelegenheid was voor de pers om vragen te stellen. Het genootschap stelde bovendien vast dat de KNVB al vaker op deze wijze te werk is gegaan. "Het op afstand houden van de pers op het moment dat nieuws zich voordoet, als de KNVB op de stoel van de journalist gaat zitten, zien onze leden niet als een modern en open persbeleid. Het is eerder een poging om kritische vragen niet te hoeven beantwoorden", schreven de hoofdredacteuren in een brief aan de bond.

De KNVB is het niet eens met de kritiek. "Op het moment dat bekend werd dat Van Praag zich kandidaat zou stellen, was hij in het buitenland. Gisteren was de eerste mogelijkheid voor hem om in Nederland de media te spreken. De media waren in groten getale aanwezig en hij heeft ieder medium uitgebreid te woord gestaan. Deze persbijeenkomst laat zien dat de suggestie van het Genootschap van Hoofdredacteuren dat er alleen een kant-en-klaar filmpje was en dat er geen gelegenheid was om vragen te stellen, feitelijk onjuist is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen