Brandts wil weer winnen: "Iedereen is wakker geschud"

30 januari 2015, 16:50

Na een 1-0 overwinning op Excelsior gaat FC Dordrecht voor de tweede zege op rij in de Eredivisie. De zege van vorige week was pas de tweede van het seizoen. Eerder had de ploeg van coach Ernie Brandts alleen maar van sc Heerenveen (1-2) gewonnen, nota bene op de eerste speeldag. De Friezen komen vanavond (vrijdag) op visite bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Brandts stelt dat er wat betreft de opstelling 'weinig reden tot veranderen' is. Hij heeft vertrouwen in zijn spelers, maar verwacht een pittig duel aan de Krommedijk. "Heerenveen herbergt veel kwaliteit. Het is een goed voetballende ploeg. Heerenveen is verder dan toen wij de eerste keer tegen ze speelden, maar dat geldt ook voor ons. Er is bij ons vertrouwen na de winst op Excelsior en de fouten die we in de eerste seizoenshelft uit onervarenheid maakten, maken we nu niet meer zo snel. Er zit meer slimheid in de ploeg en iedereen is wakker geschud. Wij gaan in eigen huis voor een resultaat", aldus de coach op clubwebsite.

De Schapenkoppen moeten het tegen Heerenveen zonder Giovanni Korte (kuit), Andwelé Slory (kuit) en Ricky van Haaren (enkel) stellen. Ibrahim Toure en Jeffrey Fortes keren terug en AZ-huurling Fernando Lewis kan zijn debuut maken. "Fernando heeft in zijn eerste drie dagen bij de club een uitstekende indruk gemaakt", zegt Brandts. "Zowel op het veld als daarbuiten. Hij is snel, beheerst en heeft een goede voorzet. Het kan maar zo zijn dat hij morgen begint."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen