Bayern ten onder in show van Dost en De Bruyne

30 januari 2015, 22:40   Bijgewerkt: 31 januari 2015, 08:55

Bayern München liep in de eerste helft van het Bundesliga-seizoen geen één keer tegen een nederlaag aan, maar in de eerste speelronde na de winteronderbreking is het er meteen van gekomen. VfL Wolfsburg, de nummer twee van de competitie, was met 4-1 te sterk voor het sterrenensemble van trainer Pep Guardiola. Bas Dost eiste een hoofdrol op met twee doelpunten, wat ook gold voor zijn teamgenoot Kevin De Bruyne.

Het was de eerste wedstrijd voor Wolfsburg sinds het overlijden van de Belgische jeugdinternational Junior Malanda. Rond de wedstrijd tegen Bayern werd uitgebreid stilgestaan bij de hartverscheurende gebeurtenis op 10 januari. De supporters van Wolfsburg hadden een indrukwekkend eerbetoon voor de overleden speler gemaakt, een megadoek met pamfletten. Maar het mooiste eerbetoon vond plaats op het veld: in de eigen Volkswagen Arena was Wolfsburg superieur aan Bayern.

Dost was de held aan de kant van Wolfsburg. De Nederlandse spits was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat er in de rust een 2-0 stand op de borden stond. Binnen vier minuten zorgde hij op aangeven van De Bruyne voor de 1-0 en op slag van de theepauze pegelde hij op magnifieke wijze de 2-0 in de kruising. Het was zijn eerste dubbelslag in de Bundesliga sinds oktober 2012 en hij was de eerste speler sinds maart 2008 die tweemaal voor rust wist te scoren voor Bayern.

In het tweede bedrijf ging Wolfsburg vrolijk verder met waar het mee bezig was: het Bayern verdomd lastig maken. De Bruyne, een andere uitblinker aan Wolfsburg-zijde, maakte de 3-0 na een scherpe counter. Nadat Juan Bernat voor de Beierse aansluitingstreffer had gezorgd, maakte de Belg er op schitterende wijze 4-1 van. In de 83ste minuut werd Dost gewisseld voor Nicklas Bendtner, die hij op de reservebank had gehouden.

De nachtmerrie in Wolfsburg betekende voor Bayern een verdubbeling van het aantal tegendoelpunten dat het dit seizoen moest incasseren. Het gat tussen de nummers één (Bayern) en twee (Wolfsburg) van de Bundesliga is na de sensatie nog acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen