Bosz over twaalfde plaats: "Wij doen iets niet goed"

31 januari 2015, 09:50

Vitesse is bezig aan een zeer tegenvallend seizoen. De formatie van Peter Bosz is terug te vinden op de teleurstellende twaalfde plaats. Deze week werden de Arnhemmers ook nog uitgeschakeld in de KNVB Beker. Bosz is teleurgesteld, maar heeft de hoop op een goede eindnotering nog niet opgegeven.

Vitesse voetbalt doorgaans prima, maar het benutten van de vele kansen is een probleem. "Wij doen iets niet goed, anders sta je daar niet", is Bosz duidelijk tegenover de NOS. De oefenmeester weigert bij de pakken neer te gaan zitten. "Dit vak laat je niet los. Je kunt het piekeren noemen, maar het is vooral heel veel erover nadenken en er met mijn staf heel veel over praten. Waar ik van hou, is proberen los te komen van de emotie en gewoon goed na te denken over wat er nu aan de hand is. Als je data verzamelt kun je heel objectief een aantal conclusies trekken."

Bosz ziet dat zijn team maar moeizaam tot scoren komt, ondanks het vele balbezit. "Ik voel mij daar wel verantwoordelijk voor. Want ik ben uiteindelijk de trainer, ik maak de opstelling, ik stel de spelers op, ik train die gasten", aldus de coach, die nog niet van een verloren seizoen wil spreken. "Nee, absoluut niet. Wat een onzin. Hoeveel wedstrijden hebben we nog? Vijftien? Mensen lullen elkaar zo snel na, joh."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen