De Jong ziet sterke selectie: "Niemand inruilen van PSV"

31 januari 2015, 10:48

Luuk de Jong vindt dat PSV het volledig aan zichzelf te wijten heeft als het dit seizoen geen kampioen wordt van de Eredivisie. De aanvaller van de Eindhovenaren zou bovendien geen enkele speler van zijn team in willen ruilen voor een speler van een andere club in Nederland.

"We hebben een sterke selectie", legt hij uit in gesprek met NuSport. "Ik las dat Narsingh heeft gezegd dat hij geen enkele speler van Ajax of Feyenoord kan noemen die hij per se in ons team zou willen. Zo denk ik er ook over. Ik wil niemand inruilen van PSV."

Hij vindt dat PSV het aan zichzelf te wijten heeft, als het geen kampioen wordt. "Ja, dan ligt het aan onszelf, zeker nu we zes punten voorsprong hebben. Natuurlijk zullen we het nog weleens lastig krijgen, maar we staan er heel goed voor", aldus De Jong, die als aanspeelpunt belangrijk is. "De lange bal op mij is zeker een wapen. Middenvelders als Wijnaldum en Maher kunnen dan onder mij komen en Narsingh en Depay kunnen met hun snelheid de diepte in worden gestuurd. Maar we zakken echt niet altijd in. Zeker thuis leggen we tegenstanders vaak onze wil op en winnen we tot nu toe alles thuis."

Volgens De Jong is de omschakeling een groot wapen van PSV. "Ja, zo scoren we vaak. Maar ik denk dat vooral de kracht van PSV is dat we over meerdere kwaliteiten beschikken als team. Ook vanuit een overwicht kunnen we tot kansen komen en door die variatie zijn we moeilijk te bestrijden"

De aanvaller staat dit seizoen op tien competitiedoelpunten. "Het is wel lekker dat ik weer de positieve signalen krijg die ik bij Twente ook kreeg. De eerste maanden hier in Eindhoven waren ook een bevestiging dat ik met PSV de juiste keuze gemaakt heb", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen