Atlético Madrid wint op modderveld van Eibar

31 januari 2015, 20:51

Drie dagen na de spectaculaire uitschakeling in de Copa del Rey door FC Barcelona (2-3) kan Atlético Madrid weer lachen. De regerend kampioen van Spanje pakte zaterdag, dankzij een bliksemstart, drie punten in de uitwedstrijd tegen middenmoter SD Eibar: 1-3.

Het veld van het Estadio Municipal de Ipurúa van SD Eibar was als gevolg van zware regenbuien veranderd in één grote modderpoel. Goed voetbal was dan ook niet mogelijk, maar toch stond Atlético Madrid al binnen 24 minuten met 0-3 voor. Antoine Griezmann opende in de zevende minuut de score en was zeventien minuten later de aangever bij de 0-2 van Mario Mandzukic. Dezelfde Mandzukic tekende een minuut daarna ook voor het derde Madrileense doelpunt. Daarmee was het verschil gemaakt, al kwam Eibar in de slotfase nog wel terug tot 1-3 via Federico Piovaccari.

Atlético Madrid komt door de winst op gelijke hoogte met nummer twee FC Barcelona, maar de Catalanen krijgen zondag nog bezoek van subtopper Villarreal. Atlético en Barça hebben vier punten minder dan koploper Real Madrid, dat eerder op de dag won van Real Sociedad. Ondanks de afwezigheid van Cristiano Ronaldo (geschorst) en een vroege achterstand werd er met 4-1 gewonnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen