Benfica herstelt zich overtuigend van nederlaag

31 januari 2015, 19:58

Na negen opeenvolgende zeges in de Portugese Liga ZON Sagres ging koploper Benfica afgelopen maandag onderuit bij Paços Ferreira, maar dat lijkt slecht een incident. De titelverdediger herstelde zich zaterdag met een ruime overwinning op Boavista. In het eigen Estadio da Luz werd met 3-0 gewonnen van de gevallen topclub uit Porto.

Met Ola John in de basis stond Benfica bij rust al met 2-0 voor tegen Boavista, door doelpunten van Lima en Maximiliano Pereira. Tien minuten na de doelwissel bepaalde Jonas uit een strafschop de eindscore op 3-0.

Benfica heeft nu maar liefst negen punten voorsprong op nummer twee FC Porto. De titelrivaal komt zondag nog wel in actie; het ontvangt dan Benfica-kwelgeest Paços Ferreira.