Genoa en Fiorentina hebben weinig aan gelijkspel

31 januari 2015, 20:07

In de Italiaanse Serie A hebben subtoppers Genoa en Fiorentina elkaar punten afhandig gemaakt in de strijd om Europees voetbal. Beide ploegen hielden elkaar zaterdag in het Stadio Luigi Ferraris in Genua op een 1-1 gelijkspel.

Op basis van de eerste helft, waarin de ploeg amper iets liet zien, mag Fiorentina zich gelukkig prijzen met het punt. Door een eigen goal van Viola-keeper Ciprian Tatarusanu kwam Genoa in de veertiende minuut op voorsprong. Veel kon de Roemeense sluitpost overigens niet doen aan de treffer. Een schot van Stefano Sturaro kwam tegen de paal en stuiterde via het achterhoofd van Tatarusanu alsnog in het doel.

Negen minuten na rust kwam Fiorentina enigszins tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte. Gonzalo Rodriguez kopte raak na een kortgenomen corner. In de resterende 35 minuten kregen beide ploegen mogelijkheden, waaronder ieder één in de slotminuut, om te winnen, maar het bleef bij 1-1. Genoa had in de laatste tien minuten een man minder omdat Nicolas Burdisso in de tachtigste minuut zijn tweede gele kaart incasseerde. Opvallend was verder dat arbiter Nicolas Rizzoli in de eerste helft uitviel met een kuitblessure. Hij eindigde de partij als vijfde official.

Fiorentina en Genoa schieten weinig op met het punt. Ze staan respectievelijk zesde en zevende in de Serie A. De top-vijf plaatst zich rechtstreeks voor Europees voetbal, de nummer zes mag afhankelijk van de bekerresultaten wellicht ook Europa in.