Chelsea slaat aanval Manchester City af in kraker

31 januari 2015, 20:23   Bijgewerkt: 31 januari 2015, 21:03

Manchester City is er niet in geslaagd de spanning in de Engelse titelrace weer terug te brengen. De kraker tegen koploper Chelsea eindigde zaterdag op Stamford Bridge in Londen in 1-1, waardoor het verschil tussen beide ploegen vijf punten blijft in het voordeel van The Blues.

Op basis van het spelbeeld zal Chelsea tevreden zijn met de remise. De Londenaren leken vooral het veld te zijn opgekomen met het doel om niet te verliezen. Manchester City kreeg op Stamford Bridge alle gelegenheid om het spel te maken, een tactiek die je doorgaans wel kan overlaten aan Chelsea-manager José Mourinho. En ook deze keer werkte het.

Even leek Chelsea zelfs met de volle drie punten aan de haal te gaan. Vier minuten voor rust kwam de thuisploeg via Loïc Rémy op voorsprong. De Fransman tikte binnen op aangeven van Eden Hazard. Nog voor de pauze herstelde Manchester City echter het evenwicht. Bij een voorzet vanaf de rechterflank van Jesús Navas zat Chelsea-keeper Thibaut Courtois ernaast, waardoor de bal voor de voeten van Sergio Agüero kwam. De Argentijn haalde meteen uit en van dichtbij veranderde David Silva de inzet nog van richting. De 1-1 was meer dan verdiend.

In de tweede helft was Manchester City de enige ploeg die aanvallende intenties toonde. Chelsea had slechts 38 procent balbezit en pleegde geen enkel schot. Verdedigen was het enige waaraan de formatie van Mourinho dacht en deed dat met verve. Manchester City wist geen bres te slaan in de hechte defensie van Chelsea en zal daardoor met een teleurstellend gevoel huiswaarts keren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen