Locadia en Depay bezorgen PSV in slotfase zwaarbevochten zege

Jw
31 januari 2015, 20:40   Bijgewerkt: 1 februari 2015, 11:10

PSV heeft zaterdagavond ternauwernood puntenverlies weten te voorkomen tegen Willem II. De koploper uit Eindhoven keek tot zes minuten voor het laatste fluitsignaal tegen een achterstand aan, maar herstelde de schade vervolgens razendsnel. Door doelpunten van invaller Jürgen Locadia en Memphis Depay, die nog wel een penalty miste, won PSV met 2-1. Robert Braber was voor rust trefzeker namens Willem II.

Willem II begon gewaagd aan de wedstrijd in Eindhoven. De Tilburgers hadden in de eerste vijf tot tien minuten veelvuldig de bal en dwongen PSV terug op de eigen helft. Tot echt grote kansen leidde het niet, maar het was wel een signaal dat Willem II niet bang was om de aanval te zoeken. PSV kreeg na tien minuten uit het niets wel een grote kans. Luuk de Jong dook op voor de neus van doelman Kostas Lamprou, maar schrok zelf ook een beetje van de ruimte en raakte de bal verkeerd.

PSV oogde in de eerste helft onzeker in de achterhoede. Samuel Armenteros legde het centrale duo Bruma-Rekik twee keer in de luren door de diepte in te sprinten. De aanvaller miste beide keren echter de snelheid om de kans af te maken. Na een stroef begin kreeg PSV wel meer vat op de wedstrijd en creëerde het een paar goede kansen. Zo kopte Georginio Wijnaldum na goed voorbereidend werk van Depay de bal via de vingertoppen van Lamprou op de lat. Depay schoot verder vaak van afstand, maar ook bij hem stond Lamprou in de weg.

Na de misser van Depay had een invaller van Willem II de wedstrijd kunnen beslissen. Jerson Cabral schoot bij een 1-0 voorsprong op de paal. Dat bleek achteraf gezien een cruciaal moment in de wedstrijd. Locadia bracht PSV in de 84ste minuut op gelijke hoogte door vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak te schieten met zijn linkerbeen. Lamprou kreeg de bal recht op zich af, maar de Griekse goalie - die verder een uitstekende wedstrijd keepte - blunderde door onder de bal door te duiken. Drie minuten later viel de bal uit een hoekschop precies goed voor de voeten van Depay, die zijn fout vanaf de stip volledig goedmaakte door de 2-1 tegen de touwen te jagen. PSV bouwt de voorsprong op achtervolger Ajax, dat morgen in actie komt, uit naar negen punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen