Swingend Groningen probleemloos langs Eagles

31 januari 2015, 22:11

FC Groningen heeft zaterdagavond op niet mis te verstane wijze een einde gemaakt aan een reeks van vijf competitiewedstrijden zonder overwinning. In de Euroborg had de thuisploeg negentig minuten lang niets te vrezen van Go Ahead Eagles: 2-0. Met enig fortuin bracht Albert Rusnák zijn ploeg aan de leiding en in de tweede helft verdubbelde Tjaronn Chery na een weergaloze aanval de voorsprong.

Heel Groningen was afgelopen week in de ban van de KNVB beker, want in dat toernooi werd ten koste van Vitesse de halve finale bereikt. De geflatteerde zege op de Arnhemmers (4-0) lijkt Groningen een enorme boost te hebben gegeven. Aan de hand van uitblinkers Simon Tibbling en Chery werden de Eagles vanavond constant van het kastje naar de muur gestuurd. De bezoekers hadden werkelijk niets te vertellen en Groningen kan zichzelf alleen verwijten dat het niet aan het doelsaldo heeft gewerkt.

Doordat Groningen slordig aan het tweede bedrijf begon, leken de bezoekers even wat beter in de wedstrijd te komen. Die constatering werd door Chery in de zeventigste minuut echter hard de grond in geboord. De middenvelder vond met een balletje achter het standbeen Jarchinio Antonia en die gaf op zijn beurt de bal met de hak terug aan Chery. Het fabuleuze een-tweetje werd door Chery eenvoudig afgerond en de thuisploeg was in veilige haven. Een kwartier voor tijd mocht Glynor Plet zijn debuut maken voor de Eagles en de spits maakte met het hoofd nog bijna de aansluitingstreffer. Dat zat er echter niet in en Groningen speelde vervolgens het duel freewheelend uit.