Cocu: "Veerkracht kenmerkend voor onze ploeg"

31 januari 2015, 21:55

PSV-coach Phillip Cocu was na afloop van de 2-1 zege van zijn elftal op Willem II zichtbaar tevreden. De Eindhovenaren stonden zaterdag in het eigen Philips Stadion lang met 0-1 achter, maar wonnen uiteindelijk toch door late doelpunten van Jürgen Locadia en Memphis Depay.

"We hebben onze rug gerecht in de tweede helft", aldus Cocu op PSV.nl. "De eerste helft begonnen we matig. Onze verdediging stond te ver naar achteren, waardoor we moeilijk onder de druk van Willem II uit konden voetballen. Bij het tegendoelpunt stonden we niet op te letten, de organisatie stond niet goed. We hebben mogelijkheden gehad, maar Kostas Lamprou maakte uitstekende reddingen."

"Het is kenmerkend voor onze ploeg dat we toch weer een tandje bij konden zetten in de slotfase, zeker na de gemiste strafschop", vervolgde Cocu. "We verweten elkaar niets, maar rechtten onze rug en dat resulteerde in de zege. Het vertrouwen dat we met elkaar hebben, betaalt zich uit. We hebben veel gegeven vandaag en dan beloon je jezelf met de drie punten."

Georginio Wijnaldum kreeg voor rust een tik. De middenvelder speelde in eerste instantie door, maar werd in de tweede helft alsnog gewisseld. Cocu: "Het was een soort van ijsbeentje dat hij kreeg. In de eerste helft ging het al moeizaam en in de tweede helft kon het zo niet verder. We wilden geen onnodig risico nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen