AS Roma weet ook niet te winnen van Empoli

31 januari 2015, 22:57

AS Roma lijkt geabonneerd op gelijke spelen in de Serie A. De ploeg van coach Rudi Garcia sloot zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Empoli voor de vierde keer op rij af op remise. Hierdoor kan de achterstand van nummer twee AS Roma op koploper Juventus zondag oplopen tot tien punten. De grootmacht uit Turijn gaat dan op bezoek bij Udinese.

In de voorgaande weken hielden Lazio, Palermo en Fiorentina AS Roma al in balans. Tegen laatstgenoemde club liepen i Giallorossi door een nieuwe knieblessure van Kevin Strootman bovendien ook op spelersvlak schade op. De Nederlandse middenvelder zit voorlopig in de lappenmand. Omdat Urby Emanuelson deze week de overstap maakte naar Atalanta, zat er voor het duel met Empoli geen Nederlander in de selectie van AS Roma.

Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers, die eerder in het seizoen onder meer Napoli, Fiorentina, Internazionale en AC Milan al in evenwicht hielden, verrassend op voorsprong. Massimo Maccarone benutte een strafschop, toegekend na een overtreding van Kostas Manolas op Riccardo Saponara. Het kwam de Griekse Roma-verdediger op een rode kaart te staan. Nog voor de pauze werd het weer tien tegen tien omdat Saponara zelf ook werd weggestuurd met zijn tweede gele kaart vanwege hands.

Met tien tegen tien kwam AS Roma in de 57ste minuut langszij via Maicon. De opgekomen Braziliaanse rechtsback legde de bal met links in de verre hoek. Het bleef daarna bij 1-1, al raakte de thuisploeg via Davide Astori nog wel de lat uit een hoekschop. In de slotfase ontsnapte AS Roma aan een nieuwe rode kaart; Miralem Pjanic gaf Mário Rui zonder dat de bal in de buurt was een klap, maar de arbitrage zag het niet. Dit in tegenstelling tot Empoli-coach Maurizio Sarri, maar die werd vanwege aanmerkingen op de leiding zelf naar de tribune gestuurd.