Schreuder: "Late zeges zijn geen toeval meer"

1 februari 2015, 00:02

Door een doelpunt van Kyle Ebecilio stelde FC Twente zaterdag pas in de 93ste minuut de drie punten veilig in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (2-1). Ondanks de late treffer vindt coach Alfred Schreuder de zege van zijn ploeg op basis van de tweede helft verdiend.

"De eerste helft verliep moeizaam voor ons", begint Schreuder zijn analyse op de clubwebsite. "We gaven weinig kansen weg, maar creëerden ook weinig. We hadden een fase dat we moeite hadden met het druk zetten op Cambuur, omdat ze goed met drie man gingen opbouwen om de wedstrijd te vertragen en ons uit te tent te lokken. We hadden meer moeten doorstappen naar het middenveld. Dat hebben we daarna goed opgepakt."

"De tweede helft begonnen we goed. Het team wilde naar voren. We verzuimden in die fase de 2 of 3-0 te maken. Dan krijg je de gelijkmaker tegen, maar de veerkracht van het team is goed. Het team liet zien dat het wilde winnen. De wissels waren aanvallend en pakten goed uit. Dat we in de slotfase winnen is geen toeval meer. Het is wat gelukkig, maar het is vaker gebeurd. Ik denk dat het hele stadion in de tweede helft heeft genoten van een FC Twente dat wilde winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen