Milan maakt tegen Parma einde aan slechte reeks

1 februari 2015, 22:42   Bijgewerkt: 2 februari 2015, 00:38

AC Milan heeft de eerste zege van het kalenderjaar eindelijk binnen. Na vijf wedstrijden zonder overwinning, versloegen i Rossoneri zondag Parma met 3-1.

Marco van Ginkel stond net als aankopen Mattia Destro en Salvatore Bocchetti aan de aftrap. Hun ploeg startte nog stroef, maar kreeg al na een kwartier een strafschop. Jérémy Ménez benutte het buitenkansje. Lang kon Milan niet van de voorsprong genieten. Antonio Nocerino maakte tegen zijn voormalige werkgever de gelijkmaker.

Na rust kreeg Milan, zonder de gewisselde Van Ginkel, meer grip op de wedstrijd. Al na tien minuten leidde dat tot de voorsprong. Ménez maakte zijn tweede. Een kwartier voor tijd besliste Zaccardo de wedstrijd.

Milan klimt door de zege naar de achtste plek op de ranglijst. Parma blijft hekkensluiter.