Veerkrachtig Barcelona boekt zege op Villarreal

1 februari 2015, 23:07   Bijgewerkt: 2 februari 2015, 00:40

Barcelona heeft zich zondag flink in het zweet moeten werken tegen Villarreal. De Catalanen kwamen tot tweemaal toe op achterstand, maar trokken uiteindelijk aan het langste eind: 3-2.

Denis Cheryshev schonk Villarreal na een half uur verrassend de voorsprong. De Rus veranderde een schot van Gaspar van richting. Neymar bracht het thuisspelende Barcelona op slag van rust langszij uit de rebound na een schot van Pedro.

Kort na de onderbreking had Giovanni dos Santos ruim baan na geklungel van Gerard Piqué. Hij legde beheerst af op Luciano Vietti:1-2. Die pret was van korte duur. Rafinha en Messi draaiden de achterstand binnen een tijdsbestek van vier minuten om in een voorsprong. De Argentijn maakte alweer zijn 22ste doelpunt van de competitie. In de slotfase leek Villarreal nog langszij te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens hinderen van Barcelona-doelman Bravo.

Door de zege houdt Barcelona de druk erop in de titelrace. Concurrenten Real Madrid en Atlético Madrid boekten zaterdag al zeges op respectievelijk Real Sociedad en Eibar.