Hiddink wil Robben, Van Persie én Huntelaar in Oranje

Ger
2 februari 2015, 15:48

Guus Hiddink beleefde vorig jaar een teleurstellende start van zijn tweede periode als bondscoach van Oranje. De Achterhoeker is naar eigen zeggen nog steeds met een opbouwproces bezig om zijn ideale elftal te vormen. Zo wil hij in de voorhoede graag ruimte maken voor Arjen Robben, Robin van Persie én Klaas-Jan Huntelaar.

"Ik zat in een overgangsfase toen ik begon, dan kun je niet meteen doorvoeren wat je in je hoofd hebt. Voor de eerste twee wedstrijden, tegen Italië en Tsjechië, had ik nauwelijks een echte training gehad", zegt Hiddink in Helden Magazine. "Natuurlijk had ik dat koppel meteen in mijn kop, was mijn uitgangspunt dat we rond twee spitsen die altijd scoren en Arjen Robben als vrijbuiter, een elftal moeten formeren waarin ze alle drie kunnen functioneren. Maar je moet wel even tijd nemen om de spelers te laten wennen aan een speelwijze die hen eigenlijk vreemd was. Met één traininkje lukt dat niet, want het heeft ook gevolgen voor je middenveld en je verdediging."

"Ik wil in alle bescheidenheid, ook ter bescherming van Arjen, niet dat we elke wedstrijd eigenlijk alleen afhankelijk zijn van Arjen. Daarom wil ik vanaf nu toewerken naar een systeem met hem, met Klaas-Jan en Robin als een optie die niet onmogelijk is. En jullie hoeven je geen zorgen te maken, we gaan ons zeker kwalificeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen