ADO hengelt op valreep nieuwe aanwinst binnen

3 februari 2015, 00:09

ADO Den Haag heeft zich ternauwernood nog weten te versterken in de winterse transferwindow. De club uit de Residentiestad is erin geslaagd om Aleksandr Jakovenko naar het Kyocera Stadion te halen. De 27-jarige Oekraïner maakt op huurbasis de overstap van Fiorentina en blijft 'voorlopig voor de rest van het seizoen' aan de Haagse club verbonden. Dat meldt ADO via de officiële kanalen.

Jakovenko is een technisch vaardige speler die zowel het middenveld als in de voorhoede geposteerd kan worden. Hij speelde in zijn carrière in Oekraïne, België, Italië en Spanje. Het grootste gedeelte van zijn loopbaan was hij actief in België. Tussen 2009 en 2011 kwam hij tot 59 optredens (veertien doelpunten) voor KVC Westerlo, dat hem destijds huurde van Anderlecht. In dienst van de Brusselsche club speelde hij in totaal 47 wedstrijden (negen doelpunten).

De aanwinst van ADO is voormalig Oekraïens jeugdinternational en kwam ook één keer uit voor het A-team van het Oost-Europese land, in juni 2010. Jakovenko voegt zich in de loop van de week bij de selectie van trainer Henk Fraser.

Het door Chinezen overgenomen ADO huurt Wilson Bruno Naval Eduardo ook al, van Sporting Lissabon. Evander Sno is ook op weg naar de club uit Den Haag, maar Fraser wil eerst met de middenvelder om de tafel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen