West Ham moet vrezen na onderzoek FIFA naar Sakho

3 februari 2015, 10:20

Een pittige sanctie dreigt voor West Ham United. De wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek gestart naar aanvaller Diafra Sakho van de Londense club. Sakho meldde zich bij Senegal geblesseerd af voor de Afrika Cup, maar kwam tijdens dat toernooi wel gewoon in actie voor West Ham United.

Sakho deed in januari mee in de FA Cup-wedstrijd van West Ham tegen Bristol City, die door de Hammers met 1-0 gewonnen werd. De Afrikaan tekende in dit duel voor de winnende goal. Aangezien de Afrika Cup op dat moment nog bezig was, onderzoekt de FIFA of Sakho wel in actie had mogen komen voor zijn club. De reglementen schrijven namelijk voor dat spelers te allen tijde beschikbaar moeten zijn voor hun land.

Als blijkt dat West Ham en Sakho de voetbalbond van Senegal verkeerd hebben geïnformeerd over de ernst van de blessure, kan de FIFA besluiten om de club en de speler een schorsing op te leggen. In het geval van West Ham is de kans groot dat de FA Cup-wedstrijd tegen Bristol City als verloren wordt beschouwd.

Twee dagen nadat Sakho speelde voor West Ham, werd Senegal uitgeschakeld op de Afrika Cup.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen