RKC-coach klaar met arbiter Koekoek: "Ben er ziek van"

3 februari 2015, 10:42

RKC Waalwijk-trainer Martin Koopman was witheet na de verloren competitiewedstrijd tegen Jong FC Twente (4-1). Niet op zijn ploeg, maar op scheidsrechter Tom Koekoek. Koopman is van mening dat Koekoek zijn team, voor de tweede keer dit seizoen, zwaar benadeeld heeft.

"Ik ga namens de club het verzoek indienen om scheidsrechter Koekoek niet meer te hebben. Hij heeft ons gefopt bij Jong Ajax en nu doet hij het weer, dus ik ben er even klaar mee", bromde Koopman voor de camera van FOX Sports. Volgens de coach gooide Koekoek met zijn beslissingen 'heel de wedstrijd om'. Koopman doelt vooral op de 2-0, die viel uit een strafschop. Voor de overtreding die leidde tot de penalty kreeg Gianluca Maria van RKC een rode kaart. "Die strafschop is natuurlijk geen strafschop", vindt de coach, die ook de rode kaart voor Maria niet op zijn plaats vond. "Dat zijn allemaal lichte dingen, ik denk dat het zwaar overdreven is."

Koopman maakte zich ook boos over het feit dat Koekoek de volledige blessuretijd niet liet uitspelen. De scheidsrechter vond het na de reguliere speeltijd mooi geweest. "Er zijn vijf wissels gespeeld, dan moet je gewoon de regels volgen en die drie of vier minuten uitspelen. Al sta je met 10-0 achter. Dat doet hij ook niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen