FC Den Bosch stuurt Kaiser weg: "Voelt als een verlies"

3 februari 2015, 14:38   Bijgewerkt: 3 februari 2015, 14:52

Na slechts twee wedstrijden in 2015 is FC Den Bosch tot een opmerkelijke maatregel gekomen. De ploeg uit de Brabantse hoofdstad heeft hoofdcoach Ruud Kaiser ontslagen. Het noemt de 'sportieve resultaten' als belangrijkste reden voor de maatregel, anderhalve week geleden werd thuis met 0-5 verloren van FC Volendam. Na 21 competitiewedstrijden bezet FC Den Bosch de dertiende plaats in de Jupiler League.

"Het voortijdig afscheid nemen van een trainer is altijd een moeilijke beslissing en voelt voor alle partijen als een verlies", zegt manager voetbalzaken Fred van der Hoorn over de beslissing om de oefenmeester op straat te zetten. "We hebben Ruud als mens hoog zitten, maar moeten als voetbalorganisatie naar de toekomst kijken en het belang van de club voorop stellen. We zijn erg teleurgesteld over de sportieve resultaten dit seizoen. Dat gevoel zal bij Ruud overigens niet anders zijn. Omdat bij ons als clubleiding het vertrouwen ontbreekt dat de gewenste ommekeer op korte termijn zal gaan plaatsvinden zijn we tot deze beslissing gekomen."

Assistent-trainers Jan van Grinsven en Erik van der Ven nemen de taken van Kaiser, die sinds 2013 in dienst was bij FC Den Bosch, voorlopig over. De clubleiding laat weten dat plaatsing voor de play-offs om promotie nog steeds het doel voor dit seizoen is. "Er zijn nog 17 wedstrijden te spelen en nog 51 punten te verdienen. Voor nu is het zaak dat iedereen weer op scherp komt te staan en dat de passie, strijd en het plezier weer terugkomen in het spel. Aanstaande vrijdag wacht de derby tegen buurman RKC Waalwijk", aldus Van der Hoorn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen