Strijdend PSV ontdoet zich van NAC ondanks snelste rode kaart

3 februari 2015, 22:41   Bijgewerkt: 3 februari 2015, 23:08

Ondanks een rode kaart voor Jetro Willems in de eerste minuut heeft PSV de uitwedstrijd bij NAC Breda gewonnen. Het werd 0-2, door doelpunten van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in de tweede helft. De koploper kreeg het strijdende NAC uiteindelijk ook met tien man relatief eenvoudig op de knieën. Door de knappe zege is de landstitel voor de Eindhovenaren weer een stapje dichterbij. Voor NAC gaat de strijd tegen degradatie komend weekend verder.

NAC Breda was van plan de boel dicht te timmeren en volle bak te gaan verdedigen, maar door de rode kaart ontstond er natuurlijk een nieuwe situatie. Robert Maaskant leek echter niet van plan het strijdplan de prullenbak in te gooien. Verdedigen en PSV laten komen, dat bleef het idee. De bezoekers zetten na de vroege tegenslag de knop om en wisten dat er een stapje harder gelopen moest worden. Toch had het tiental het in de eerste helft lastig met het vechtende NAC. Memphis Depay kreeg enkele kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Zo kopte hij van dichtbij naast op een voorzet van Luciano Narsingh en knalde hij de bal na een goede actie tegen PSV-huurling Menno Koch aan.

Wat NAC in aanvallend opzicht voor rust liet zien was karig. Een schotje van Uros Matic dat voorlangs hobbelde en een wilde poging van Adnane Tighadouini waren de enige echte wapenfeiten van de thuisploeg. NAC moest na tien minuten in de tweede helft wel uit de schulp kruipen, omdat PSV op 0-1 kwam. Memphis Depay was alert na een diepe bal van Adam Maher en tikte binnen voor de neus van Jelle ten Rouwelaar, die er niet goed uitzag bij de goal. Voor Depay was het alweer de dertiende treffer van dit Eredivisie-seizoen.

De treffer vormde de genadeklap voor NAC, dat nog van geluk mocht spreken dat de score niet hoger uitviel. De Jong kreeg in de slotfase nog dé kans op 0-3, maar op aangeven van Depay pegelde hij van dichtbij over het doel van de thuisploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen