Scorende Robben niet blij: "In CL kan zoiets dodelijk zijn"

4 februari 2015, 10:05

In de eerste twee wedstrijden na de winterstop heeft Bayern München al bijna evenveel punten laten liggen als in de volledige eerste helft van het seizoen. Na de uitglijder van afgelopen weekend bij VfL Wolfsburg (4-1) werd het tegen Schalke 04 dinsdag 1-1. Het resultaat leidde tot gemengde gevoelens bij Arjen Robben.

Bayern speelde tegen Schalke 04 ruim zeventig minuten met tien man, na een vroege rode kaart voor Jerome Boateng. De verdediger haalde een doorgebroken tegenstander neer. Op basis daarvan is een gelijkspel voor Bayern dus zo slecht nog niet, maar Bayern kwam halverwege de tweede helft met 1-0 voor. Robben, de maker van deze goal, baalt ervan dat zijn ploeg deze voorsprong niet vast kon houden. "We hebben de wedstrijd gecontroleerd- en dat met een mannetje minder! Maar het resultaat is heel vervelend. Natuurlijk speelden we met tien man, maar als je op voorsprong komt mag je dat niet weggeven. In de Champions League kan zo'n tegendoelpunt dodelijk zijn", zegt de Nederlander op de site van zijn club.

Coach Josep Guardiola zag het anders. "Ik ben niet tevreden, maar zéér tevreden. Natuurlijk willen we altijd drie punten halen, maar als je tegen Schalke 04 zeventig minuten met een man minder speelt is 1-1 prima. We speelden veel beter dan tegen Wolfsburg. Het is in orde, zo." Over de rode kaart voor Boateng was hij helder: "Daarover bestaat geen discussie. We hebben geluk gehad dat Schalke de toegekende penalty miste."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen