Vd Brom: "Niet de stap gemaakt die ik verwacht had te maken"

4 februari 2015, 14:30

De resultaten zijn nog altijd prima, maar trainer John van den Brom is niet tevreden over de ontwikkeling die AZ doormaakt. Het spel in de eerste weken na de winterstop was matig, vindt hij. AZ won weliswaar thuis van Heracles en FC Dordrecht, maar verloor tussendoor in de beker kansloos van FC Twente (4-0).

Op de website van de Alkmaarse club trekt Van den Brom een opvallende conclusie, als de ontwikkeling van zijn team ter sprake komt. "We hebben niet de stap gemaakt die ik verwacht had te maken. Toen we nog 4-4-2 speelden, creëerden we op een gegeven moment bijna geen kansen meer. Nu hebben we met buitenspelers meer diepte en ook de afspraken op het middenveld zijn makkelijker in te vullen omdat vrijwel alle tegenstanders ook met drie middenvelders spelen. We winnen wel en staan er op de ranglijst goed voor. De achterstand op de nummer vier is maar één punt. Er is dus nog geen reden om me zorgen te maken", aldus de coach.

De volgende wedstrijd van AZ is in de ArenA, tegen Ajax. "Ajax zal extra gemotiveerd zijn na hun nederlaag tegen Vitesse. Die ervaring heb ik daar. Als ze een keer verliezen is het hommeles, dat wordt niet geaccepteerd. Ze hebben het momenteel moeilijk, mede ook door blessures. Het fijne is dat we tegen Ajax weten waar we aan toe zijn: ze spelen altijd op dezelfde manier", blikt de oud-Ajacied vooruit op het duel in de hoofdstad.

Bij AZ ontbreken Viktor Elm en Celso Ortiz, jeugdspeler Stijn Spierings debuteert bij de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen